Dicséretek

A hegyek és a völgyek énekeljék feltámadásodat Krisztus!

Tanulmányok

Folyamatban

2011. április 7., csütörtök

Isten nem haragszik rád


A Biblia azt mondja, hogy a gonosz szertejár, mint egy ordító oroszlán, keresve, kit nyelhet el. „Legyetek józanok, kiegyensúlyozottak, és vigyázzatok, mert ellenségetek, a Sátán, kerülget benneteket. Úgy járkál körbe-körbe, mint az éhes oroszlán: ordítva keresi a zsákmányát, akit megehetne.” (1.Péter 5:8)

De eltűnődtél már valaha azon, hogy miért tesz úgy, mint egy ordító oroszlán? 

Erőnk forrása


Úgy érzed, hogy ma új erőre van szükséged? A Biblia azt mondja, hogy ha az Úrban bízunk, megkapjuk - megújul az erőnk. Ha a világ gondjaitól már fáradt vagy és kimerült, akkor itt az ideje, hogy átgondold miben is reménykedtél.

A munkádban bíztál? A kormányban? A gazdaságban? Vagy egy másik emberben? Ezek mind olyan dolgok, amik változnak. De mikor az Úrban bízol, időpróbált sziklára építesz. Ő sosem változik. Ő az egyetlen szilárd alap, amire építhetsz.

Bocsáss meg másoknak!


Krisztus követőiként a jellemünknek tükröznie kell az Ő jellemét. Segítőkésznek kellene lennünk egymás felé, kedvesnek és tapintatosnak. Megértőnek és szeretetteljesnek kellene lennünk egymáshoz. Legelőször is meg kellene bocsájtani egymásnak ugyanúgy, ahogy Krisztus is megbocsájtott nekünk. Feltétel nélkül megbocsátani.
Sokszor az emberek nem bocsátanak meg addig, amíg a másik nem kér bocsánatot. Nem bocsátanak meg és azt gondolják, hogy így büntetik meg a másik személyt azt adva nekik, amit érdemelnek.