Dicséretek

A hegyek és a völgyek énekeljék feltámadásodat Krisztus!

Tanulmányok

Folyamatban

2012. január 14., szombat

Megbékéltette


Isten volt az (személyesen volt jelen) a Krisztus-ban, aki megbékéltette magával és a kegyeltségébe visszahelyezte a világot, nem számolva fel nekik (az embereknek) az õ bûneiket és nem hajtva be rajtuk azokat (hanem eltörölve teljesen), és ránk bízta az Õ megbékélésének (a kegyeltség állapotába való visszafogadásnak) az üzenetét.

— 2KORINTHUS 5,19. (Amplified)


— Hagin testvér — kérdezte egy asszony —, én miért nem gyógyulok meg? Tudom, hogy Isten megígérte, hogy meggyó-gyít engem. — Megértettem a problémáját, és megpróbáltam segíteni neki: — Nem, drága testvérnõ. Isten nem ígérte azt, hogy meggyógyít téged, mint ahogy azt sem ígérte, hogy üdvözíteni fogja az elveszetteket.

Isten Igéje sehol sem mondja, miszerint Isten ígérete az, hogy üdvözít téged. Nem, Isten Igéje kijelenti, hogy Isten már tett valamit az üdvösségeddel kapcsolatban. Isten ráhelyezte a bûneidet és vétkeidet Jézusra.

Isten már megbékéltetett minket Önmagával a Krisztus által. És nekünk adta a békéltetés szolgálatát. Nekünk kell elmon-danunk az embereknek, hogy Isten nem tulajdonít (nem számítja be) bûnt nekik, illetve többé nem szembesíti õket vétkeikkel. — Tehát — mondta erre valaki — akkor mind-nyájan üdvözülni fogunk, igaz? — Nem. Az embereknek el kell fogadniuk azt a megbékéltetést, amit Isten felkínál. Mi, természetünk szerint, az ördög gyermekei vagyunk, ezért újjá kell születnünk!


Megvallás: Isten megbékélt velem a Krisztus által. Isten visszaállított engem kegyelmébe, és Isten nekem adta a békéltetés szolgálatát.


Január 14.

Megváltva az átoktól


reád jönnek mindez átkok, és megteljesednek rajtad: Hogyha meg nem tartod és nem teljesíted e törvény minden Igéjét, Mindazt a betegséget és mindazt a csapást is, amelyek nincsenek megírva e törvénynek könyvében, reád rakja az Úr — 5MÓZES 28,15. 58. 61.

Krisztus váltott meg minket a törvény átkától, átokká tétetvén érettünk; mert meg van írva: Átkozott minden, aki fán függ. — GALATA 3,13.


A Biblia azt mondja, hogy minden betegség és testi baj a törvény átka. Az 5Mózes 28-ban a törvény tizenegy betegséget nevez meg a törvény átkaként. Majd a 28,61-ben kijelenti, hogy összességében minden betegség és testi baj a törvény átka.

Krisztus  azonban  már  megváltott  minket  a  törvény  átkától!

Krisztus nem fog minket megváltani; Õ már megváltott minket.Péter, visszatekintve a golgotai áldozatra azt mondta:

„…Akinek sebeivel GYÓGYULTATOK meg.” (1Pét. 2,24) Nem meg fogtok gyógyulni, hanem már meggyógyultatok! Isten emlékszik arra, hogy Õ helyezte Jézusra nemcsak mind-nyájunk bûneit és vétkeit, hanem a betegségeinket és testi bajainkat is. (Ésa. 53,4. 5.)


Jézus emlékszik, hogy Õ viselte a mi bûneinket és a mi betegségeinket helyettünk. (Mát. 8,17) Ezért írta Péter a Szent Szellem ihletésére: „…Akinek sebeivel gyógyultatok meg.”

Megvallás: Az 5Mózes 28. szerint minden betegség és testi baj a törvény átka. A Galata 3,13. szerint azonban Krisztus már megváltott engem a törvény átkától. Ezért én meg vagyok váltva a betegségtõl és minden testi bajtól!

Január 13.