Dicséretek

A hegyek és a völgyek énekeljék feltámadásodat Krisztus!

Tanulmányok

Folyamatban

2011. augusztus 21., vasárnap

Pillantás a mennybe


A Mennyországgal és a túlvilági élettel kap­csolatos téma gyakran kelt bennünk vegyes érzel­meket. Sokan úgy gondolunk a Menny­országra, mint egy gyönyörű helyre, ahol örökké boldogok lehe­tünk. Ennek ellenére azonban, amikor egy kö­zeli hozzátartozónk halálának a valószínűsége fel­merül, a következő életbe való átmenetel lehetőségét rossz előérzettel fogadjuk, mintha a Mennyország valami borzalmas hely lenne, amit minél tovább jobb elkerülni!
Reméljük, hogy ez a személyes beszámo­lókból, elmélkedésekből, anekdotákból és ver­sek­ből álló összeállítás erősíteni fogja a hitét abban, hogy a Mennyország egy nagyon is valós hely, ahol mindannyian határtalan szeretetet és tökéletes beteljesedést találhatunk. Egy ránk váró örök otthon reménye nagy segítséget jelenthet az élet megpróbáltatásai köze­pette, ezt Shakespeare „mennyei ér­zés”-nek nevezte. Az effajta bizonyosság szintén képessé tesz bennünket, hogy úgy nézzünk arra az utolsó útra, „olyan örvendezéssel, mint az iskolából haza­fele szökdécselő fiú”, ahogy azt egy hívő írta.
A szerkesztő
Csodálatos ideát!

Az Antikrisztus és a technika


Mit tudunk az Antikrisztusról, az eljövendő világ-diktátorról, akinek hatalomra jutását a Biblia megjövendöli? Vajon él már? Valószínűleg. És mi a helyzet az új világrenddel, amit létre fog hozni? Vajon az Antikrisztus már a színfalak mögött munkálkodik világgazdasági és politikai uralomra törő tervének megvalósításán? — Úgy tűnik, hogy igen.