Dicséretek

A hegyek és a völgyek énekeljék feltámadásodat Krisztus!

Tanulmányok

Folyamatban

2011. december 21., szerda

PRÓFÉCIA 2012-RE - Kenneth Copeland


Mi a helyzet 2012-vel? Mit tartogat? Mire számíthatunk? Mit tartogat a nemzetek számára? Mit tartogat Izrael és a Gyülekezet számára?
"Van egy hatalmas tárházam. Ebben a legvadabb álmaidnál is sokkal nagyobb gazdagság halmozódott fel, amit számodra helyeztem el még e világ alapjainak felvetése előtt. Sokkal több van itt elraktározva, mint amit a Gyülekezet valaha is igényelt. Én soha nem tartottam vissza semmit a Gyülekezettől!" - ezt mondja az Úr, a bőség Istene.

Stewe Lawson: Mindenedbe fog kerülni

Sokan nem veszik komolyan, mások pedig túlzásnak tartják. Pedig biztosra vehetjük, hogy Jézus Krisztus komolyan gondolta: "Ha valaki hozzám jön, de nem gyűlöli meg apját, anyját, feleségét, gyermekeit, testvéreit, sőt még a saját lelkét is, nem lehet az én tanítványom. Ha valaki nem hordozza a maga keresztjét, és nem jön utánam, az nem lehet az én tanítványom.” (Lukács 14,26-27) Azt viszont tudnunk kell, hogy a "gyűlöl" kifejezés a Biblia eredeti nyelvén ezt jelentette: "Tudatosan valaki / valami mögé tesz!"


Drága áron - Over Sold

Igen, ezen az áron a pornográfiából is van kiút! "Nem veszendő dolgokon, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg atyáitoktól örökölt hiábavaló életmódotokból, hanem drága véren, a hibátlan és szeplőtelen Báránynak, Krisztusnak a vérén." (1. Péter 1,18-19) Mutassuk meg ezt a filmet minden elnyomottnak, minden megzsarolt életnek!



Tim Conway: Miért csinálod azt amit csinálsz?

Mi motivál téged abban, amit teszel? A Krisztus iránt érzett szereteted motivál, és az, hogy dicsőséget hozz Istennek? Vagy saját önző vágyaidat akarod betölteni, ellenkezve Isten akaratával?

Paul Washer: Halj meg önmagadnak

A Róma 12:1 alapján Paul Washer arra hívja a keresztényeket, hogy teljesen Isten uralma és rendelkezése alá helyezzék az életüket.

Paul Washer: A testies egyház Amerikában

Vigyázat, nem csak Amerikában! Nálunk is nagy kísértés, hogy egy gyülekezet jól érezze magát ahelyett, hogy hitben és engedelmességben növekedne. Gondoljuk át újra, mi a célja a keresztyén életnek, illetve egy-egy keresztyén közösségnek! „Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem. Mert aki meg akarja menteni az életét, az elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem és az evangéliumért, megmenti azt. Mit használ ugyanis az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?" (Márk 8,34-36)



Tim Conway: Csendesség Krisztussal bármi áron

Nem jó dolog, hogy a mobiltelefonodon bármikor elérhető vagy. Időnként ki kell, hogy kapcsold és Istent keresd.



Menekülj Babilonból!

Az a probléma, hogy a legtöbb keresztény nem tud elmenekülni Babilonból, mert ők maguk is egyek Babilonnal. Átkozzák a rendszert, de ők maguk is a rendszer részei, a rendszerből élnek, a rendszer rabszolgái és most menekülni szeretnének. Barátom te magad vagy a rendszer.

Stewe Lawson: Kik a barátaid?

Azok legyenek a legközelebbi barátaink, akik a szentségre törekednek, mert óriási hatással lesznek az életünkre. Kell, hogy tudd, hogy ki a legnagyszerűbb keresztény a teremben, és mond azt neki, hogy “Szeretnék a barátod lenni.”