Dicséretek

A hegyek és a völgyek énekeljék feltámadásodat Krisztus!

Tanulmányok

Folyamatban

2011. május 2., hétfő

Joseph Prince: Mondd ki azt, amit hiszel!

Lehet, hogy úgy nézed az adást, hogy még nem fogadtad be Jézust. Hogyan térhetek meg Prince lelkész? - kérdezed. Nézzük meg a Róma 10, 8. versét: „Közel van hozzád az ige, a te szádban és a te szívedben" Figyeljétek meg, először a szádban, mielőtt a szívedbe hullana. Ha elkezded kimondani, elkezded hinni is, ha pedig hinni kezded, egyre többet mondod ki. Akkor pedig meg fognak történni. Jézus azt mondta, hogy „meglesz neked, amit mondasz”

Áldott, amit megérintesz

Talán ismered Midász király történetét, aki egyszer azt kívánta, hogy minden amit csak megérint  változzon arannyá. A kívánsága teljesült. Amihez csak hozzáért: az étel, kertjében a fák és a palotája is arannyá változott! Aztán megölelte a lányát aki szintén aranyszoborrá változott.

Isten tervei még ennél is jobbak a számodra (és mindenféle kellemetlen mellékhatástól mentes). Mindent megáld, amihez hozzáérsz. A Biblia azt mondja:
"Áldást parancsol melléd az Úr...mindenben, amire ráteszed kezedet"
"Áldást bocsát az ÚR...minden vállalkozásodra"
Ez azt jelenti, hogy Isten megáldja, amibe belekezdesz, amit csak megérintesz, legyen az egy másik ember, egy vállalkozás vagy egy tárgyi dolog.