Dicséretek

A hegyek és a völgyek énekeljék feltámadásodat Krisztus!

Tanulmányok

Folyamatban

2011. április 29., péntek

Örök élet

A Biblia egyik legismertebb verse a Jn. 3,16. Úgy tűnik, mindenki ismeri ezt az igét már ifjú korától fogva, mégis azt hiszem, valójában félreértik, és tévesen alkalmazzák. A Jn. 3,16. így szól: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”
Ezt a verset szokták idézni akkor, amikor azt tanítják, Jézus eljött és meghalt a bűneinkért, hogy ne vesszünk el. Bár ez is igaz, ez a vers azt mondja, Jézus földre jöttének és halálának igazi célja az volt, hogy örök életünk lehessen. Ugyanis az a helyzet állt fenn, hogy a bűneink akadályt képeztek közöttünk és az örök élet között.

Igazság kegyelem által

Ma a kegyelem általi igazság témájával fogunk foglalkozni. A Róm. 3,21-23. versei így szólnak: „Most pedig a törvény nélkül jelent meg Isten igazsága, amelyről bizonyságot is tesznek a törvény és a próféták. Isten pedig ezt az igazságát most nyilvánvalóvá tette a Krisztusban való hit által minden hívőnek. Mert nincs különbség [megkülönböztetés]: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének.” (zárójel tőlem.)
Figyeld meg, hogy ez az igevers azt mondja: „Most pedig a törvény nélkül jelent meg Isten igazsága”. Egyszer megkérdeztem valakitől: „Szerinted mit kell tenned ahhoz, hogy a mennybe juss?

Mire van szükséged?

János 6:66-69
Jézus ekkor megkérdezte a tizenkettőtől: “Vajon ti is el akartok menni?” (János 6:67)
Az egyik barátom feleségül vett egy hölgyet, aki előző házasságában verbális és fizikai visszaéléseket szenvedett el. Ezért aztán úgy kapaszkodott új, Istentől való férjébe, mintha az élete függött volna rajta. Függővé vált a férjétől, szinte fojtogatta. Ha elhagyta volna a férje, akkor az egész világ összedőlt volna számára. Ez nem egészséges kapcsolat!