Dicséretek

A hegyek és a völgyek énekeljék feltámadásodat Krisztus!

Tanulmányok

Folyamatban

2012. január 9., hétfő

Õbenne


Áldott legyen az Isten,és a mi Urunknak,Jézus Krisztusnak Atyja,aki megáldott minket minden szellemi áldással a mennyekbõl a Krisztusban.

— EFÉZUS 1,3.



Attól a naptól fogva, amelyen újjászülettél, egészen addig, amikor majd kilépsz az örökkévalóságba,Isten gondoskodott rólad a Krisztus Jézusban.Már megáldott mindennel,amire csak szükséged lehet.Isten szemében ez már a tiéd!

Gyakran kérdezik tõlem az emberek: hogyan tanulmányozzák a Bibliát? Bár sok javaslatom van,mégis egyet mondok mindenütt: keresztény hívõként kövesd azt a módszert, hogy végigmész az Újszövetségen; olvasd,illetve tanulmá-nyozd fõképpen az apostoli leveleket.(Arra buzdítalak, hogy a legtöbb idõt az apostoli levelekkel töltsd, mert ezek neked, a hívõnek íródtak.Tanulmányozd az Ószövetséget is,de ne azzal töltsd a legtöbb idõt.A legtöbb idõt az Újszövetséggel töltsd.Miért?Mert mi nem az ó szövetség alatt élünk;mi az új szövetség alatt élünk.)

Az apostoli levelekben, amelyek a Gyülekezetnek íródtak,keress meg és húzz alá minden ilyen kifejezést,mint a Krisztusban,Krisztus által,Akiben,Õbenne és ehhez hasonlókat.Ezeket írd le.Gondolkodj el rajtuk.Kezdd el kimondani õket. Ami Istent illeti,minden,amid van, vagy mindaz, ami vagy Krisztusban — az Ige szerint — az valóban a tiéd, valóban az vagy. Isten mindezeket már megtette érted Krisztusban.De a te hited és a megvallásod az,ami valósággá teszi a számodra.


Megvallás: Én új teremtés vagyok KRISZTUSBAN. Isten, az Atya MÁR megáldott engem minden szellemi áldással a mennyekbõl a KRISZTUSBAN.

Január 10.

Hol van a szívem?

„Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.” (Máté 6:21)

William Randolph Hearst a Hearst Kastélyban lakott, melynek területe több, mint 8000 m² volt, és egy százezer hektárnál is nagyobb birtokon feküdt. Egy időben az övé volt több mint 80 km Kalifornia partszakaszából. Emellett 88 éven át gyűjtögetett „mindenféle dolgokat”. Voltak 3500 éves egyiptomi szobrai, középkori flamand gobelinjei, évszázados kézzel faragott rozettás mennyezetei, és néhány minden idők legnagyobb művészeti alkotásai közül. Miután nyolc évtizeden át gyűjtött mindenfélét, William Hearst meghalt. Most ezrével látogatják az emberek a házát, és mind ugyanazt mondják: „Hű, tényleg jó sok cucca volt!”. Éljük az életünket, megszerzünk dolgokat, aztán meghalunk, és a dolgainkat itt hagyjuk. Mi történik velük azután? A gyerekeink vitatkoznak rajtuk. A gyerekeink, akik még nem haltak meg, átnézik a dolgainkat. Mint a keselyűk lecsapnak, és eldöntik, hogy mit akarnak elvinni az ő házukba. Azt mondják maguknak: „Ez most már az enyém”, aztán meghalnak, és újabb keselyűk jönnek. Nemzetek háborúkat indítanak nyersanyagok miatt, családok szakadnak szét tárgyak miatt. Férjek és feleségek sokkal többet vitatkoznak tárgyak miatt, mint bármi más kérdésen. A börtönök tele vannak utcai rablótámadások elkövetőivel, és vállalatigazgatókkal, akik bűnügyekbe bonyolódtak dolgok megszerzéséért. Miért? Hiszen csak tárgyak! Jézus ezt így fogalmazta meg: „Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is” (Máté 6:19-21)
 19. Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, hol a rozsda és a moly megemészti, és a hol a tolvajok kiássák és ellopják;
  20. Hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket mennyben, a hol sem a rozsda, sem a moly meg nem emészti, és a hol a tolvajok ki nem ássák, sem el nem lopják.
  21. Mert a hol van a ti kincsetek, ott van a ti szívetek is. 

Nos, miután elolvastad ezeket a sorokat, tedd fel magadnak a kérdést: „Hol van a szívem?”

1Sám 4,1-7,17       

Lk 24,13-24  
Zsolt 68,19-35  
Péld 22,6


Forrás:http://www.hajnalcsillag.net/forum/index.php/topic,969.msg16324.html#msg16324

Ne pazarold el az életed (Paul Washer)



Magyar felirathoz a lejátszó jobb alsó sarkában a "CC" gombra kattints.