Dicséretek

A hegyek és a völgyek énekeljék feltámadásodat Krisztus!

Tanulmányok

Folyamatban

2011. augusztus 14., vasárnap

Hogyan tanulmányozzam a Bibliát?


A Biblia = Isten szerelmes levele, amely az Ő jó üzenetét tartalmazza az ember számára! 
Gyakran kérdezik tőlem az emberek: hogyan tanulmányozzák a Bibliát? Bár sok javaslatom van, mégis egyet mondok mindenütt: keresztény hívőként kövesd azt a módszert, hogy végigmész az Újszövetségen; olvasd, illetve tanulmányozd főképpen az apostoli leveleket.
Arra buzdítalak, hogy a legtöbb időt az apostoli levelekkel töltsd, mert ezek neked, a hívőnek (a mai Egyháznak) íródtak. Tanulmányozd az Ószövetséget is, de ne azzal töltsd a legtöbb időt. A legtöbb időt az Újszövetséggel töltsd. Miért? Mert mi nem az ó szövetség alatt élünk; mi az új szövetség alatt élünk.

A Biblia megértése


HOGYAN VÁLIK ÉRTHETŐVÉ A BIBLIA? 


Ha Isten királyságához szeretnél tartozni, először újjá kell születned. Ezt egyszerűen úgy teheted meg, hogy Jézust életed Urává teszed. Olvashatod a Bibliát egész nap, nem hoz megértést, ha nem teszed meg az első lépést. A nagy királyság titkai rejtve maradnak előtted. Miért? Mert ahogy Jézus mondotta: „Ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.” (Ján. 3,3) Aki nem születik újjá, egyszerűen nem tudja megérteni, hogyan gondolkodik Isten. Az Ő királyságának módszerei rejtve maradnak előtte, mert még a sötétségben él.

A. W. Tozer: Hol vannak az igazi próféták?


A mai időkben a prófétikus megkülönböztetés adománya a legnagyobb "hiánycikk".
A próféta az egy olyan személy, aki ismeri a kort amiben él, és tudja mit akar közölni az Úr az emberekkel az adott időszakban. Hogy Isten mit akar közölni az egyházzal, attól függ, hogy az egyház milyen morális és szellemi állapotban leledzik. Vallásos vezetők akik az igét magyarázzák annélkül hogy tisztába lennének a jelenlegi körülményekkel, nem jobbak az írás és törvénytudóknál Jézus idejében, akik a törvényt pontosan magyarázzák, de fogalmuk sem volt róla, hogy mi játszódik le körülöttük, szellemi téren.
Állandóan ugyanazt az étket szolgálták fel, anélkül, hogy tudtak volna róla, hogy létezik egy "korhoz viszonyuló" étek is. Az igaz próféták soha nem estek bele ebbe a tévedésbe és erejüket sem vesztegették el e módon. Kivétel nélkül adtak választ az akkori korok körülményeire.