Dicséretek

A hegyek és a völgyek énekeljék feltámadásodat Krisztus!

Tanulmányok

Folyamatban

2012. szeptember 3., hétfő

jézabel szelleme

Vizsgáld meg te is mennyi van benned jézabel szellemiségéből: (nevét írjuk kicsivel)

- Van-e benned ebből a szellemiségből? Saját érdekedben hazudtál-e már, s hamis tanút vettél-e igénybe igazad bizonyítására és Te voltál-e hamis tanú?

- Üldözted-e a hívő embereket? Hazudtál-e ellenük, s bántottad-e Isten népét másoknak igaztalanul, hogy megerősítsd a pozíciód?

- Gyermekáldozat az is, amikor elzárod Isten szeretete elől a kisgyermeket. Nem engeded közelükbe Isten népét, nehogy megtérjenek és hitben növekedjenek.

A modern kori jézabel igaz Istentisztelőnek látszik, de a háttérben önimádás van. 


Jézabel küldetése, hogy megölje az Úr prófétáit. További jellemzők: szörnyen agresszív, haragos, határozott, kontrollál, önimádó, hatalomra vágyó, önjelölt vezető, manipuláló, meg nem tért, hitető erő és rettenetesen gonosz.

Jézabel nevének jelentése lakhely nélküli, de a legtisztábban úgy adható vissza, hogy önimádó. Fő tevékenysége a manipulálás, uralkodás, tekintélybecsmérlés és célja, hogy ezt az Isten gyülekezetén tegye. 

Jézabel gyűlöli a megtérést, alázatosságot, közbenjáró imát. Mert ezek döntik meg hatalmát. Ha valaki nem működik együtt akaratával annak következményei lesznek. Ez a szellem embereket használ tárgyként, hogy szükségeit betöltse. Az ellen fordul, aki nem hajlandó akaratát tenni vagy nem enged neki különösen akkor, ha a múltban már sikeresen manipulálta az illetőt. A NEM a döntő szó, amikor a szellemi tekintéllyel rendelkező ember nemet mond neki, kész a harcra. Jézabel egy hadakozó szellem, aki mindig kész a támadásra és a bizonytalanság szférájában szeret mozogni.

Jézabel támadási formái, az ellen, aki ellene mer mondani:

- a hírnevét próbálja aláásni

- hamis vádakat állít fel ellene

- aláássa az illető hitelességét

- becsméreli a tekintélyét

- kétségbe vonja az illető szolgálatát

Nagyon megsérthető, ha a tekintélye meg van kérdőjelezve. Az uralkodási vágy és az erőharc szakadást és rövidzárlatot okoz. Nem mondhatsz nemet ennek a szellemnek, ha mégis megteszed abból nagy probléma lesz. 

Nagyon gyakran, aki hordozza ezt a szellemet szünet nélkül beszél, szükségét érzi, hogy hatalmat szerezzen leuraljon minden beszélgetést. Minden beszélgetése egyoldalú, a másik fél csak hallgató.
Jézabel mestere a kritizálásnak, zúgolódásnak, a panaszkodásnak, hízelkedésnek, aki ellenáll neki szidalmazva és átkozva van, de akik Isten védelme alatt vannak ezek az átkok áldássá lesznek az életükben.

A megtérés, alázatosság HATALMAS fegyver jézabel ellen. Nem lehet találkozni olyan jézabelt hordozó emberrel, aki bevallja, hogy tévedett vagy bűnös egy dologban. 

Ahhoz, hogy az illető véglegesen szabad legyen, megszabaduljon naponta Jézus kontrollja alá kell helyezze az életét. Az alázatot mindennap kell gyakorolja. Egyedül Istennel lehetséges megszabadulni tőle.


Bővebben:
http://www.hiszed-e.eoldal.hu/cikkek/reggeli-gondolatok/jezabel.html