Dicséretek

A hegyek és a völgyek énekeljék feltámadásodat Krisztus!

Tanulmányok

Folyamatban

2011. április 28., csütörtök

Electronic Gospel - Kiálts a szélben


Planetshakers: Egység - magyar felirattal

Üdvösség kegyelem által

Jézus sokszor beszélt példázatokban, amikor olyan történeteket mondott el, melyek szellemi igazságokat ábrázoltak. A Lk. 18,9-14. így kezdődik: „Némely elbizakodott embernek, aki igaznak tartotta magát, a többieket pedig lenézte, ezt a példázatot mondta…”.Jézus egy bizonyos hallgatósághoz szólt: azokhoz, akik igaznak tartották magukat, és ennek következtében megvetettek és lenéztek mindenki mást. 

Nézz fel!

Márk 6:35-44
Ekkor Jézus vette az öt kenyeret és a két halat, feltekintett az égre, megáldotta és megtörte a kenyereket, majd átadta a tanítványoknak, hogy tegyék eléjük; és a két halat is elosztotta mindnyájuknak. (Márk 6:41)
Jézus egy lehetetlen feladattal állt szemben. Ötezer férfi volt jelen, sokan közülük a családjukkal, akiket meg kellett etetnie. Mindössze öt kenyér és két kis hal állt rendelkezésére. Jézus bár Isten volt, ember is volt ugyanakkor. 

A Bibliát igazolhatja egy Salamon király idejéből származó erődítmény


Jeruzsálemben nemrég olyan erődmaradványokat tártak fel, amelyek Salamon király idejéből származnak és alátámasztják a Bibliában foglaltakat – állítják izraeli régészek.

Amennyiben a megtalált falak kormeghatározása helyes, a felfedezés bizonyítja, hogy Jeruzsálem egy erős központi hatalom fővárosa volt, olyan hatalomé, amely elegendő anyagi és emberi forrással rendelkezett egy masszív erődítmény megépítéséhez az időszámításunk előtti X. században. Ez megfelel a Biblia leírásának, amely szerint Dávid és Salamon uralkodott ebben a korszakban, és a királyi székhely Jeruzsálem volt. Míg sok archeológus, köztük Eilat Mazar ásatásvezető régész a történelemnek ezt az olvasatát támogatják, mások arra hajlanak, hogy Dávid királysága inkább a mítoszok világában létezett, és ebben a korban nem volt a zsidóknak erős kormányuk.

Gateway Worship