Dicséretek

A hegyek és a völgyek énekeljék feltámadásodat Krisztus!

Tanulmányok

Folyamatban

2011. április 15., péntek

Bill Subritzky - Szabadulás a démonoktól

Ez a könyv azért született, hogy Krisztus Testének tagjai felismerjék azt a hatalmat, amit Jézus Krisztusban kaptak, hogy maguk megszabaduljanak és ehhez másokat is hozzásegítsenek.
Egyáltalán nem bizonyult könnyen megírható könyvnek, de hiszem, hogy szellemi hadviselésünk legfontosabb kérdéseivel foglalkozik.
Próbáltam olyan egyszerűen fogalmazni, amennyire csak lehetett, és minél többet közreadni azokból az alapelvekből, amelyeket az elmúlt tizennégy év alatt megtanultam.
Ezúton is szeretném kifejezni, mennyire le vagyok kötelezve Dr. Derek Prince-nek, akinek a szolgálatán keresztül tizennégy esztendővel ezelőtt bátorítást kaptam arra, hogy bekapcsolódjam a szabadító szolgálatba. A könyvben sokat felhasználtam azok közül az alapelvek közül, amelyeket ő alkalmazott a saját szolgálatában, és szeretnék ezért itt is köszönetet mondani.

Két év múlva itt a világ vége?


Eddigi 39 évem alatt többször is riogattak már azzal - konkrét időpontot megjelölve -, hogy vége lesz a világnak. 1999-ben Nostradamus jóslataira hivatkoztak, az ezredfordulón a millennium adta az aktualitást, öt évvel később 2005. május 5-én pedig a dátumban egymás mellé kerülő három ötös okozott pánikot. Most itt az újabb őrület, a maják naptára szerint 2012. december 21-én jön el a vég.


Isten azt akarja, hogy boldogok legyünk


Juhász Gyula írta a következő gondolatot: „Mindnyájan a boldogság trónörökösei vagyunk, és mindnyájan száműzöttek." Nagyon jól ráérzett az igazságra kitűnő költőnk. Trónörökösök voltunk. Isten mikor megteremtett minket, akkor boldogságra teremtett. Meggyőződésem, hogy Ádám és Éva boldogok voltak az Édenben, és ezt a boldogságot veszítettük el, mikor száműzöttekké váltunk a bűn miatt.

A HIT MŰKÖDÉSE


Az I. Timótheus 6/12-ben tanítja nekünk az Írás, hogy a hitnek a jó harcát, szép harcát kell megharcolnunk. Ez az egyedüli harc, amit harcolnia kell egy hívőnek, ez egy jó harc. Azért jó ez a harc és azért örömteljes, mert mi nyerünk a végén.

Nem arra szólít fel az Ige, hogy harcoljunk az ördöggel, nem azt mondja, hogy harcoljunk a rákbetegséggel. Sem nem azt, hogy harcoljunk más gyülekezetekkel. Vagy harcoljunk a gyülekezetünk saját tagjaival. Tanításunk mai címe tehát, hogy miként működik a hitünk, amit sokféleképpen lehet működtetni.
Tehát, hogy a hit hogyan fogható munkára, mert legtöbb kereszténynek sajnálatos módon nincs arról elképzelése, hogy hogyan működik a hit, ezért látunk oly sok veszteséget, legyőzöttséget.

Max Lucado - 3:16 A remény számai


Max Lucado (Harc az óriásokkal, Az élet nem rólam szól, Panchinello-sorozat) jelenleg hazánkban is az egyik legismertebb és legnépszerűbb keresztyén szerző. Könyvei hazánkban is méltó elismerésben részesültek, egy új fejezetet nyitottak a keresztyén irodalomban. Olyan csodálatos és olvasmányos stílusban ír, hogy könyvei már egy magasabb irodalmi szintre emelkednek. (Jóval magasabbra mint egy átlagos keresztyén könyv!) "Amikor egy könyvnek nem csak üzenete van, hanem stílusa is!" - nyilatkozták róla elismerően sok Olvasó.