2011. január 3., hétfő

Január 3.

Tudd, hogy újjá lettél

Ezért aki Krisztusban van, új teremtmény; a régiek elmúltak, s íme, újak keletkeztek.
2 Korintus 5, 17.

Ez a mai igerész az egyik legkedvesebb Igém. Már akkor megragadtam az értelmét, amikor tinédzserként ágyhoz voltam kötve. Amikor pedig gyógyultan keltem föl a betegágyamból, mindenkinek elmondtam, akivel csak találkoztam: „Új teremtmény vagyok.”
Elmélkedj ezen a versen ma, mert ha nem érted meg az újjászületés igazságát, akadályozni fogja a hitedet és visszatarthat azoknak az áldásoknak az átvételétől, amiket Isten szán neked.
Látjuk, az ember szellemi természete bukott természet — sátáni természet. Az ember ezt a természetet a sátántól kapta, amikor Ádám bűnbeesett, és senki sem képes arra, hogy megváltoztassa saját emberi természetét. De Isten képes rá!
Amikor újjászülettél, valami belekerült a bensődbe. Ez azonnal megtörtént! A régi sátáni természet kikerült belőled. És Isten saját természete került beléd! Isten mint egy vadonatúj teremtményt teremtett meg — új teremtménnyé lettél. A belső ember, a valóságos éned, a szellemi ember Krisztusban új emberré lett.
Ezért ne tekints magadra fizikai, illetve természetes szemmel. Tekints magadra szellemi nézőpontból. Úgy lásd magadat mint új teremtményt a Krisztusban, hiszen Isten is így lát téged.
Megvallás: Új teremtmény vagyok. A régiek elmúltak, új keletkezett bennem. Új életem van. Új természetem van.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése