2011. március 31., csütörtök

Az Imáról röviden, hogyan imádkozzunk?

Az első és legfontosabb, hogy az Atyához imádkozunk és Jézus Nevében. Nem máshoz és nem más nevében, mint ahogy milliók teszik. 
Olvasd Jézus szavait! „És azon a napon nem kérdeztek majd engem semmiről. Bizony, bizony mondom néktek, hogy amit csak kérni fogtok az Atyától az én nevemben, megadja néktek. Mostanáig semmit sem kértetek az Atyától az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy a ti örömetek teljes legyen. (Ján.16/23-24)


Jézus Neve a kulcs, hogy az ima célba érjen. „Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus,”(I.Tim.2/5)

Nincs más közbenjáró az Atyánál. Tudnod kell hogy a helyes imádságot az Atya meghallgatja. „Kéritek, de nem kapjátok, mert nem jól kéritek,…….” (I.ján.4/3)

Igen, lehet rosszul, helytelenül imádkozni és elmarad az eredmény. Az Ima nem kap vászt. De ez nem Isten hibája, hanem a tudatlanság következménye. Az ima, beszélgetés, közvetlen kapcsolat Istennel, az Atyával.

Az ima nem egy monológ, amit mindennap eldarálok, az ima nem is egy formula, az ima nem egy rituális cselekedet. Ezeknek és társainak nem sok köze van az imához.

Az imán keresztül, egy belsőséges kapcsolatban vagyunk az Atyával. Mint ahogy a beszélgetés is kétirányú, azaz, minimum két fél között zajlik. Az igazi ima is ilyen.

Nem csak mi beszélünk, hanem meghalljuk az is amit, az Atya szól hozzánk a szellemünkön, a belsőnkön keresztül. Ezt nevezik belső kinyilatkoztatásnak, vagy kijelentésnek. Ezek NEM a fülünkkel hallható hangok, hanem belső bizonyosságok.

Természetesen, ez a fajta ima, csak az újjászületett és a Szent Szellemmel betöltekezett hívő számára lehetséges. Több fajta ima létezik, ha megnézed a bibliában. Javaslom, olvasd el „Amit tudni kell az imáról” című könyvet, ebben a könyvben részletes leírást találsz az ima fajtáiról.

Ima gyanánt, az emberek leginkább a kérésekkel mennek az Atya elé. Ez az ima is rendben van, hiszen a gyermek a földi szüleitől is, szokott kérni dolgokat. De az ima nem csak ebből áll, mint ahogy a földi szüleidhez sem csak akkor szólunk, amikor valamit, kérni akarunk.

A szüleivel a gyerek, megbeszél egy két dolgot a kérésen kívül is. Az ima az pontosan, egy ilyen kapcsolat kell, hogy legyen, az Atyával. Az ima alkalmával, a hálaadás és a dicséret kellene, hogy túlsúlyban legyen, mindazért, amit az Atya tett értünk, az egyszülött Fián keresztül.

Sok fölösleges ima, imakérés hangzik el olyan dolgokért, ami már rég a tiéd és nem is kell kérned, csak használnod. Ima Isten Szelleme által is lehetséges, amikor az ima nem a mi ismereteinkből, képességünkből, hanem Isten Szelleme által hangzik el. Ima, olyan dolgokért, dolgokról, amiről mi nem is tudunk, hogy kell, vagy kellene imádkozni.

„Hasonlatosképpen pedig a Szellem is segítségünkre van ami erőtlenségünkben. Mert azt, amit kérnünk kell, amint kellene, nem tudjuk; de maga a Szellem esedezik miérettünk kimondhatatlan fohászkodásokkal.”(Róma.8/26)

Ez az ima tökéletes, annak ellenére, hogy sokan elvetik. Ezt hívják nyelvek imájának, ima, amit maga, Isten Szelleme vezet.


Mond el ezt a megvallást hangosan!
Hiszem, hogy Jézus Istennek Fia.
Hiszem, hogy Jézus meghalt az én bűneimért.
Hiszem, hogy Jézus feltámadt a halálból az én
megigazulásomért.

Kérlek Jézus, jöjj a szívembe !
Legyél az életem Ura, Megváltója és Gyógyítója!
Jézus, Te vagy az én Uram, Megváltóm és Gyógyítóm.
Köszönöm, Úr Jézus, az örök életemet és a szent véredet!

Ámen.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése