2011. április 28., csütörtök

Nézz fel!

Márk 6:35-44
Ekkor Jézus vette az öt kenyeret és a két halat, feltekintett az égre, megáldotta és megtörte a kenyereket, majd átadta a tanítványoknak, hogy tegyék eléjük; és a két halat is elosztotta mindnyájuknak. (Márk 6:41)
Jézus egy lehetetlen feladattal állt szemben. Ötezer férfi volt jelen, sokan közülük a családjukkal, akiket meg kellett etetnie. Mindössze öt kenyér és két kis hal állt rendelkezésére. Jézus bár Isten volt, ember is volt ugyanakkor. 
Ez a helyzet több volt, amit a bűn nélküli természetes értelme felfoghatott. Túl kellett látnia a természetesen és össze kellett kapcsolódnia az Atya természetfeletti képességével. Ezért tekintett fel!
Jézus levette a szemét a természetes világról és beletekintett a szellemibe. A görög szó, amit “feltekint”-nek fordítottak, azt jelenti, hogy “felnéz, látását visszanyeri”. Ezt a szót hét esetben “elfogad” és másik hét esetben “elfogadta” értelemben fordították, amely a vak szemek megnyílásával állt összefüggésben. Amikor Jézus felnézett, akkor a szellemi szemei megnyíltak Isten erejére. Ez több, mint elég volt számára, hogy megsokszorozza azt, ami a kezében volt és csodát tegyen.
Minden fizikai problémára létezik szellemi válasz számodra. A válasz éppoly valóságos, mint a fizikai lehetetlenség, Isten ellátása pedig mérhetetlenül nagyobb, mint a hiányod! Azért, hogy megkaphasd ezt az ellátást fel kell tekintened és szellemi betekintést kell kapnod. Ha szellemileg vak vagy, akkor éppen olyan nehézséged támad a szellemi világban, mint egy fizikailag vak embernek a természetesben, de nem szükséges ebben az állapotban maradnod. Amire szükséged van, hogy láss hitben.
Látod hitben azt, amit Isten adni akar neked? Ha látod a bensődben, akkor bírni fogod külsőleg 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése