2011. május 28., szombat

Az üldözésről


Ha pedig üldöznek az egyik városban, meneküljetek a másikba. Bizony, mondom néktek: még végig sem járjátok Izráel városait, mire eljön az Emberfia.” (Máté 10:23)

Az üldözés elkerülhetetlen része a keresztény életnek. A Sátántól származik és az a célja, hogy gyökerestől kitépje Isten Igéjét a szívünkből azzal, hogy levesszük a tekintetünket Jézusról. Ne gondoljuk azt, hogy szokatlan dolog az üldöztetés. “De mindazokat, akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, szintén üldözni fogják.” (2 Timótheus 3:12.)
Valóban örvendezhetünk amikor Jézus nevéért üldöznek bennünket, mivel tudjuk, Ő velünk lesz az üldözés közepette is és több, mint gazdag jutalom vár ránk, amikor előtte fogunk állni. (Zsidó 11:26.)

Az üldözés jele annak, hogy az üldözők a lelkiismeretük vádlása alatt állnak. Felismerik, hogy nem úgy élnek, ahogy a szavaink és cselekedeteink megszólítják őket, ezért én-védő mechanizmusként azokat próbálják megtámadni, akiket saját lelkiismeret furdalásuk forrásának tartanak. Ha megértjük ezt, akkor sokkal könnyebb elfogadni az üldözést. Nem pusztán rád mérgesek, hanem saját lelkiismeretük vádlása alatt állnak. Amikor az Örömhírt a Szent Szellem ereje által mutatjuk be, vagy ébredés, vagy pedig lázadás lesz az eredmény – közömbösség nem lehetséges.

Az üldözésnek sok formája lehet. Az életed megfenyegetése Jézusba vetett hited miatt az üldözés egyik módja, de a történelem azt mutatja, hogy ezekben az időszakokban az egyház virágzott. Az intenzív, életet fenyegető üldözések alatt a hívők összegyülekeznek egységben és visszatérnek az első szeretethez. (Jelenések 2:4.)

Lehetséges, hogy ma nem szenvedsz el az életedet közvetlenül fenyegető üldözést, de akkor is legyen Jézus az első szereteted, és imádkozz azokért a testvérekért, akiket világszerte üldöznek, kínoznak, bebörtönöznek és halálra ítélnek hitük miatt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése