2011. május 5., csütörtök

KENNETH COPELAND - Szánj időt arra, hogy odafigyelj Istenre!



Ha pedig valakinek közületek nincs bölcsessége, kérjen Istentől, aki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül ad; és megadatik neki.
- Jakab 1:5

  
Amikor egy problémával szembesülsz, az első dolog, amit kérned kell Istentől, a bölcsesség. Nem a pénz. Nem erő. Nem is a gyógyulás. Hanem a bölcsesség.
 
Isten bölcsessége a kulcs, ami minden ajtót megnyit az életedben. Minden kudarcodat sikerré változtatja. Ezért ne pazarolj több imádságot arra, hogy könyörögsz Istennek azokért a dolgokért, amelyekre úgy gondolod, hogy szükséged van, hanem inkább figyelj oda arra, amit Ő akar mondani a helyzetedről.
 



Ha eddig még soha nem próbáltad ezt, a következőket kell tenned.
 
Először: a probléma egészét helyezd az Úr elé, nem mintha Ő nem tudná, min mész keresztül, hanem azért, mert segít neked, ha elmondod. Segít, hogy a dolgokat egy objektívebb nézőpontból lásd. 
 
Emlékszem, ahogy a problémáimmal annak idején édesapámhoz, A. W. Copelandhez fordultam. Ahogy magyaráztam neki a dolgokat, valahogy kezdtek másmilyennek tűnni a számomra. Egy új látásmódot kaptam, és ahogy beszéltem, ő rámutatott olyan területekre, amikkel én addig nem számoltam. Ahogy a problémáidat lépésről lépésre feltárod Isten előtt, az neked is segíteni fog.
 
Másodszor: Hallgass Isten Szellemére, hogy tanácsot adjon neked. Különösen figyelj oda arra, amit az írott Igében mond. Nagy valószínűséggel a problémáid megfojtották Isten Igéjét a szívedben (Márk 4:18-19). Ha így van, elő kell venned a Bibliát, és újból vissza kell a szívedbe helyezned az Igét. Azután a Szent Szellem beszélni fog hozzád az Igén keresztül.
 
Ahogy figyelsz a Szellemre, legyen gondod arra, hogy tanítható maradj. Légy kész elfogadni a feddést, ha szükséges. Legyél nagyon őszinte Istennel. Vizsgáld meg, mi az, amit idáig rosszul csináltál, és valld meg azokat Neki. Ez rendben van így. Azok a bűnök egy cseppet sem fogják meglepni Őt. Már tud róluk. A megvallás csak lehetővé teszi, hogy megszabadulj tőlük.
 
Harmadszor: Cselekedd meg azt a bölcsességet, amit Istentől kapsz. Engedd el a saját módszereidet, és kezd el működtetni az Övéit. Legyél engedelmes. Ha nem vagy az, akkor az a csodálatos bölcsesség semmit nem fog használni neked.
 
Ahogy ma imádkozol, tedd félre a saját elképzeléseidet, és kezd el keresni Isten bölcsességét. Ez az egyetlen dolog, ami maradandó megoldást hoz a problémáidra. Ez a legértékesebb ajándék, amit Isten adhat neked.
 
Keresd a bölcsességet!
 
Igei olvasmány: Példabeszédek 8:10-36

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése