2012. január 14., szombat

Megváltva az átoktól


reád jönnek mindez átkok, és megteljesednek rajtad: Hogyha meg nem tartod és nem teljesíted e törvény minden Igéjét, Mindazt a betegséget és mindazt a csapást is, amelyek nincsenek megírva e törvénynek könyvében, reád rakja az Úr — 5MÓZES 28,15. 58. 61.

Krisztus váltott meg minket a törvény átkától, átokká tétetvén érettünk; mert meg van írva: Átkozott minden, aki fán függ. — GALATA 3,13.


A Biblia azt mondja, hogy minden betegség és testi baj a törvény átka. Az 5Mózes 28-ban a törvény tizenegy betegséget nevez meg a törvény átkaként. Majd a 28,61-ben kijelenti, hogy összességében minden betegség és testi baj a törvény átka.

Krisztus  azonban  már  megváltott  minket  a  törvény  átkától!

Krisztus nem fog minket megváltani; Õ már megváltott minket.Péter, visszatekintve a golgotai áldozatra azt mondta:

„…Akinek sebeivel GYÓGYULTATOK meg.” (1Pét. 2,24) Nem meg fogtok gyógyulni, hanem már meggyógyultatok! Isten emlékszik arra, hogy Õ helyezte Jézusra nemcsak mind-nyájunk bûneit és vétkeit, hanem a betegségeinket és testi bajainkat is. (Ésa. 53,4. 5.)


Jézus emlékszik, hogy Õ viselte a mi bûneinket és a mi betegségeinket helyettünk. (Mát. 8,17) Ezért írta Péter a Szent Szellem ihletésére: „…Akinek sebeivel gyógyultatok meg.”

Megvallás: Az 5Mózes 28. szerint minden betegség és testi baj a törvény átka. A Galata 3,13. szerint azonban Krisztus már megváltott engem a törvény átkától. Ezért én meg vagyok váltva a betegségtõl és minden testi bajtól!

Január 13.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése