2011. április 7., csütörtök

Bocsáss meg másoknak!


Krisztus követőiként a jellemünknek tükröznie kell az Ő jellemét. Segítőkésznek kellene lennünk egymás felé, kedvesnek és tapintatosnak. Megértőnek és szeretetteljesnek kellene lennünk egymáshoz. Legelőször is meg kellene bocsájtani egymásnak ugyanúgy, ahogy Krisztus is megbocsájtott nekünk. Feltétel nélkül megbocsátani.
Sokszor az emberek nem bocsátanak meg addig, amíg a másik nem kér bocsánatot. Nem bocsátanak meg és azt gondolják, hogy így büntetik meg a másik személyt azt adva nekik, amit érdemelnek.

De az egyetlen, akinek árt a te meg nem bocsátásod, az te vagy.
Amikor nem bocsájtasz meg, akkor nem tudod átvenni Isten megbocsájtását és bezárod magad a sérelmek és fájdalmak börtönébe. 
Ne neheztelj tovább!
Bocsáss meg egyszerűen azért, hogy engedelmeskedj Isten parancsának! Amikor megnyitod a szívedet és megbocsátasz, akkor megnyitod a szíved, hogy Isten meggyógyítsa és helyreállítsa az életed. Hozd meg ezt a döntést ma, hogy megbocsátasz másoknak, - azonnal, önként - ahogy Krisztus is megbocsátott neked.

Efézusi levél 4:32

„És legyetek egymáshoz jók, segítőkészek, kedvesek és lágyszívűek, (együtt érzők, megértők, szerető szívűek,) megbocsátván egymásnak, (azonnal, készségesen, önként, szabadon) ahogy Isten is megbocsátott nektek Krisztusban.”
Bővített fordítás

“Legyetek pedig egymáshoz jóságosak, irgalmasok, megengedvén egymásnak, miképpen az Isten is a Krisztusban megengedett néktek.”
Károli Gáspár fordítás

Mond el ezt az imát: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy formálod a jellememet, hogy jobban hasonlítsak rád. Kérlek, munkálkodj az életem minden területén. Én megbocsátok úgy, ahogy Te is megbocsátottál nekem, és áldom a Te szent neved. Jézus nevében, ámen.


forrás: http://www.uzenetek.com

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése