2011. május 26., csütörtök

Disznók a szalonban

Ez a mű, amelyet a Hammond házaspár Gyakorlati kézikönyvnek szánt a démonoktól való szabadulás tárgykörében mind a szabadulni vágyók, mind az e területen szolgálók számára, olyan kérdéseket tárgyal bibliai megközelítésben, mint
- hogyan hatolnak be a démonok egy emberbe,
- honnan tudhatjuk, hogy valakinek szabadulásra van szüksége,
- hogyan szolgáljunk mások, illetve önmagunk felé,# - melyek a leggyakoribb démoni csoportosulások.


ISMERTETÉS



˝A Disznók a szalonban című könyv bizonyos értelemben mérföldkőnek számít, és megjelenése óta kijelentések forrásául szolgál olyan hívők ezreinek, akik őszintén vágynak arra, hogy a kötelékekből felszabaduljanak. Ezen kiadás már több mint harminc éve folyamatos utánnyomásokat tudhat maga mögött.
1973-ban, amikor először megjelent, még nagyon kevés könyv volt elérhető a szabadulás és a szellemi harc tárgykörében. Akkoriban Dr. Derek Prince és Don Bashan szolgáltak aktívan e területen, és bár könyveket is megjelentettek a démonológiáról, ezzel együtt is csak nagyon csekély mennyiségű irodalom volt forgalomban. Értésemre is adták, hogy ők nemigen terveznek ilyen témájú könyveket írni, ezért Dr. Prince azt javasolta, hogy írjam meg én magam.˝
Frank Hammond e szavak kíséretében bocsátotta útra a maga idejében úttörőnek számító, immár klasszikus műve, a Disznók a szalonban negyvenegyedik kiadását, mely azóta is további utánnyomásokat ért meg, és egymilliót meghaladó példányszámban adták ki, illetve világszerte több nyelvre lefordították. Magyar nyelven is megjelent már a kilencvenes évek derekán, most pedig a javított, a szerző visszatekintésével kibővített változatot veheti kezébe a magyar olvasó.
Ez a mű, amelyet a Hammond házaspár gyakorlati kézikönyvnek szánt a démonoktól való szabadulás tárgykörében mind a szabadulni vágyók, mind az e területen szolgálók számára, olyan kérdéseket tárgyal bibliai megközelítésben, mint
  • hogyan hatolnak be a démonok egy emberbe,
  • honnan tudhatjuk, hogy valakinek szabadulásra van szüksége,
  • hogyan szolgáljunk mások, illetve önmagunk felé,
  • melyek a leggyakoribb démoni csoportosulások.
A Disznók a szalonban első megjelenése óta már többen adtak ki kiváló írásokat a szabadulás témakörében, ez a könyv azonban páratlan skizofréniáról szóló fejezetben közreadott kijelentés tekintetében, amely sokak esetében helyezte forradalmian új megvilágításba ezt az orvosilag igen nehezen kezelhető problémát, és jelentett valóságos választ ott, ahol már nem voltak válaszok!

1 megjegyzés:

  1. Tiszteletem!
    Ezt a könyvet csak dicsérni és ajánlani tudom minden olyan kereszténynek, aki igazán el akarja magát kötelezni az életre, az igazságra, békességre, amelyet csak is Jézus Krisztuson érhet el. Mert maga Jézus Krisztus a forrása a jónak; minden jónak. Olyan embereknek, akik ráébredtek arra, hogy valami nincs rendben az életükben, és olyan erősségeket kellene lerombolni, amelyre nincs pszichológiai, orvosi, de még más út sem – csak a szabadulás. Egy szellemi problémától való megszabadulás. A szabadítást pedig Jézus és a Szent Szellem hajtsa végbe áldott, és igaz szívű keresztény emberek által.
    Őszintén, szerintem ez a könyv sok más könyv mellett fel sem állhat, mivel még csak bekategorizálni sem lehet egy akármilyen keresztény könyv mellé. Főleg azért sem, mert kevés evvel a dologgal foglalkozó könyv születik ezzel kapcsolatban. Persze ott van még Derek Prince könyve és Bill Subritzky könyve, hirtelen példaként. Azok is nagyon jók
    Kiemelkedő leírás, egyszerű megfogalmazás, és az igékkel alátámasztva, egyszerűen áldás ez a könyv. Igen, ez a könyv a szó szoros értelemben áldás. A szabadító szolgálat a mai démonizált világban rendkívül fontos szerepet kellene, hogy betöltsön, de olyannyira kevés az olyan ember, aki tényleg, igaz szívvel, és kenettel végzi ezt a szolgálatot, hogy szinte keserű belegondolni. Ébredés keresztények! Ráébredni, hogy nem test ellen van harcunk, nem egymással kell vitatkozni, veszekedni, ráébredni arra, hogy ez a földi élet egy pára ahhoz képest, ami ezután jön. Igen-igen még csak utána jön az élet, már akiknek. Mert az örökkévalóságot nem mindegy hogy lávában, férgek között, és mérhetetlenül gonosz lények között töltjük, vagy pedig szeretetteljes helyen, ahol az öröm mindig jelen van, és soha többé nem lankad, ahol az öröm olyan nagy, hogy a Földön akkora örömöt nem is tudunk átélni. Rá kellene ébredni! Megéri itt a földön a materiális dolgokért élni, elfojtani magunkban a tényt, hogy ha nem szánjuk oda magunkat Jézusnak, akkor kockára tesszük az üdvösségünket?
    Nem éri meg, csak sokan még nem látják, és sajnos sokan már későn fogják meglátni. Mert a makacsság, téveszme eluralkodott ez embereken, és szomorú tény, hogy sokan – magát kereszténynek vallók sem – akarják elfogadni, hogy léteznek démonok.
    Persze itt a Földön folyamatosan ki vagyunk téve ezeknek a szellemeknek, így szinte mondhatni nincs olyan ember, akikben valamiféle gonoszság ne lenne. Nem lehetünk sterilek teljesen, de törekednünk kell, hogy azok legyünk. Majd csak a Mennyben leszünk sterilek, ahol a gonosznak, a romlásnak nem lesz jelenléte egy csepp sem!
    A szabadulás egy létfontosságú dolog az odaszánt keresztények életében, az újonnan megtért keresztényeknek, az idővel meglankadt keresztényeknek. Nem vicc, de tényleg… ez egy háború. És idővel sok sérült akad Jézus oldalán is, akiket orvosolni kell, ebbe pedig beletartozik a szabadítás. A gyógyulások, néha elengedhetetlen fázisa. Mert vannak sérülések, amiket csak sebészeti beavatkozással lehet helyrehozni, éppolyan a szabadulás is. Mivel a műtét is egy komoly dolog, de végeredményben hasznos, és a gyógyulás csak azután veszi teljes kezdetét. De nekünk nem emberi orvosunk van, hanem az orvosok Orvosa, királyok Királya, maga a Szabadító, Krisztus – Aki nem hibázik sosem.
    És ez a könyv egy olyan részről ad útmutatást, amely a keresztényeket kivezetheti a csávából. Komoly könyv, nem ajánlom olyannak, aki hencegésből, vagy hobbiból olvasná, vagy csak sima tudatlan, céltalan tudakozásból, mert ez egy isteni orvosság, amelyet Jézus adott nekünk. És ha az orvosságot olyan szedi be, akinek a szervezete allergiás rá (példának a hitetlen emberek), akkor az rosszat csinál - ez pedig egy komoly orvosság! De aki szívvel érzi, és Jézus Krisztus követésének céljából akar szakítani a függőségekkel, viselkedési problémákkal, és a számos démoni kötelékkel, annak ajánlom, hogy olvassa! Teljes szívvel ajánlom!

    VálaszTörlés