2011. május 23., hétfő

Lengyelország 3 éven belül készpénznélküli társadalom lehet

A lengyel kormány tervei szerint három éven belül az országban szinte teljes mértékbe megszüntethetik a készpénzhasználatot.
A Varsói Business Journal cikke szerint a lengyel pénzügyminisztérium minden erejével azon dolgozik, hogy minél több területre kiterjessze az elektronikus fizetés lehetőségét, a jelenlegi 9%-ról 50%-ra növelve ennek arányát.

A használatban lévő készpénzmennyiség csökkentésétől a kormány a készpénzhasználattal és gyártással együtt járó előállítási és szállítási költségek jelentős csökkentését reméli.
„A készpénznélküli tranzakciók bevezetése és széleskörű elterjesztése számos szervezetnek hasznára válna, de egyelőre nem biztos, hogy ez 2013-ig megvalósítható,” nyilatkozta Dr. Tomasz Szolinszki, a legyel műszaki egyetem professzora a Nowinky hírcsatornának.
A terv kivitelezésének egyik legfontosabb eleme több bankautomata telepítése, főleg az ország szegényebb régióiban, ahol ezek aránya igen alacsony. Ezt követően a szociális juttatásokat is elektronikus úton juttatnának el a jogosultakhoz.


Forrás: squidcard.com 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése