2011. június 11., szombat

A legnagyobb dolog

A szellemi érettség nem azzal mérhető, hogy milyen régen vagy keresztény, milyen sokat tudsz, vagy milyen gyakran jársz gyülekezetbe. A szellemi érettség azzal mérhető, ahogy az emberekkel bánsz. Azzal a szeretettel mérhető, ami megnyilvánul a cselekedeteidben. A korintusi levélben van írva, hogy a szeretet nem durva. Ami azt jelenti, hogy amikor mi szeretetben járunk, akkor figyelmesen és tisztelettel bánunk embertársainkkal.




  • Udvarias és előzékeny vagy másokkal? 
  • Kedves vagy azzal az emberrel, aki a pénztárnál sorban álláskor túl lassan halad előtted? 
  • Szelíden viselkedsz, amikor az autópályán valaki hirtelen eléd vág? 
  • Türelmes vagy a családoddal, munkatársaiddal? 

Ezek a szeretet ismérvei. A Biblia azt mondja nekünk, a szeretet türelmes, kedves, nem irigy és nem öntelt. A szeretet, nem könnyen gerjed haragra és nem jegyzi meg a rosszat, a szeretet soha nem hagy cserben. Figyeld meg, ezek a tulajdonságok nem igénylik azt, hogy úgy is érezz.
A szeretet egy döntés.
Akkor is járhatsz szeretetben az emberekkel, még ha nem is úgy érzed! Válaszd azt, hogy azt teszed, ami helyes! Mától legyél kedves és figyelmes az emberekkel. Keresd a lehetőségeket, hogy fejleszd az életed legnagyszerűbb dolgát, a szeretetet! Ha ezt teszed, egyre beljebb fogsz kerülni abba az áldott életbe, amit Isten eltervezett számodra!
I.Korintus 13:13

„Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.”
Károli Gáspár fordítás

Mond el ezt az imát: Mennyei Atyám köszönöm, hogy munkálkodsz az életemben. Köszönöm, hogy szeretsz és én át tudom adni a szeretetet a körülöttem élőknek. Tarts magadhoz közel és segíts, hogy a szeretet eszköze legyek a körülöttem élőknek. Jézus nevében. Ámen.
Joel Osteen


forrás: http://www.uzenetek.com

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése