2011. június 29., szerda

A rossz társaság elkerülése

1 Korinthus 15:32-34
Ne tévelyegjetek: “A jó erkölcsöt megrontja a rossz társaság!”  (1 Korinthus 15:33)
Észrevetted már, hogy könnyebb súlyt felszedni, mint leadni? Hasonlóképpen könnyebb lerombolni a dolgokat, mint felépíteni, könnyebb beteggé válni, mint egészségesnek maradni, könnyebb lerombolni egy kapcsolatot, mint fenntartani azt. Úgy tűnik, hogy az általunk kívánt dolgokat nehezebb elérni, mint azokat, amelyeket szeretnénk elkerülni. Ugyanígy van a hallottakkal kapcsolatban is.

Az értékek és viszonyulások, melyek felépítése hosszú időt vesz igénybe, könnyen lerombolhatók néhány szó által. Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy a lelkesedését néhány keresetlen szóval kioltotta valaki. Szavaink fontosak, de mások szavai is azok, melyeket hallgatunk.Ahhoz, hogy sikeresek legyünk Isten Királyságában nemcsak arra kell ügyelnünk, amit mondunk, hanem arra is figyelnünk kell, amit meghallgatunk.
Napjainkban a keresztények minden eddiginél nagyobb mértékben vannak kitéve negatív beszédeknek. Legtöbbünk ezeket a szavakat szinte belepumpáljuk otthonainkba és autóinkba.Néhány másodperc alatt tudatában vagyunk minden rettenetes dolognak, ami éppen a világban zajlik. Némelyek egyenesen szórakozásból hallgatják azokat a dalokat, amelyek az emberiség nyomorúságával és bajaival foglalkoznak. Ezeknek a szavaknak is van ereje – mégpedig gonosz ereje. Ezek a szavak képesek depresszióssá tenni bennünket és félelmet kelteni bennünk. Egyáltalán nincs szükségünk ezekre! A hit és remény embereivé kell válnunk!
Gondolkodj el azokon a szavakon, amiket ma hallasz. Valóban szükséged van, akarod azokat, amiket megnézel és meghallgatsz? Válaszd az életet a halál helyett. (5. Mózes 30:19.) Ha a neked szóló szavak nem növelik a hitedet és nem vonzanak Jézushoz, akkor dorgáld meg és utasítsd vissza őket. Majd fordítsd a gondolataidat az Ő Beszédeihez és örvendezz.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése