2011. július 5., kedd

A szabadulás alaptanításai 1.rész (Derek Prince)

HOGYAN AZONOSÍTHATJUK AZ ELLENSÉGET


Mindaz amit mindig is tudni akartál a démonokról, csak féltél megkérdezni:
Szeretnék néhány jellegzetes vonást, néhány jellegzetes aktivitásukat felsorolni. Kilenc igét sorolok fel ami jellemző a démonokra. Hogyha ezek jelen vannak az életedben vagy több belőlük mint egy, vagy ha valamelyik intenzív akkor valószínűleg szabadulásra van szükséged. Ez a z aktivitás mind személyektől indul ki testetlen személyektől. Az első szó amivel foglalkozni szeretnék az édesgetés,csalogatás. A démonok csalogatnak, megkísértenek a gonosszal. Pl. ha valami arany vagy toll ott van a földön és valaki azt diktálja hogy vedd fel, senki nem tudja meg, más ember is ugyanezt tenné. Tudod mi van e mögött? Bármi is van ez egy személy, e mögött a hang mögött egy démon csalogat téged. A démonok zaklatnak, tanulmányoznak, követnek téged, tudják a gyenge pillanataidat, tudják, hogy hol és miben vagy gyenge és, hogy mikor tudnak beköltözni.
Ezek a démonok kínoznak. A biblia beszél a kínzókról. A meg nem bocsátás miatt kerülhetünk a kínzó démonok kezébe, mert ha nem tudsz megbocsátani valakinek akkor ezeknek a démonoknak jogos céltáblája vagy. A sátán jogi szakértő. Tudja azt, hogy mikor van joga arra , hogy beköltözzön.

A kínzásnak különféle fajtái vannak.

1. Testi kínzás. Az ördög megkötöz, megtör, kínoz, megnyomorít.

2. Elmebeli kínzás:
Egyik szokatlan általános formája az attól való félelem, hogy valaki megbolondul.
Nagyon sok keresztény harcol ezzel a félelemmel. Így működik. A te apád is ebbe halt meg elmegyógyintézetben, a te nagyapád is, és te leszel a következő. Nem tudod elképzelni, hogy milyen szenvedést jelent egy ilyen gondolat, egy ilyen gyötrő démon.

3. A szellemi kínzás a következő:
Amikor a hazug vádló szellem azzal vádol téged, hogy a megbocsáthatatlan bűnt követted el a Szent Lélek káromlását. De hogyha téged ez a gondolat zavar, ettől aggódsz, akkor nem követted el, ugyanis aki ezt elkövette az egyáltalán nem törődik ezzel, hogy elkövette e volna. A te problémád az, hogy ez a hazug vádló szellem elveszi a te bégességedet és a te üdvösségednek a bizonyosságát.

4. Kényszerítenek .
Semmi sem sem jellemzi jobban a démonok munkáját mint az a szó, hogy kényszerítenek. Majdnem minden kényszerítő valószínűleg démonikus. PL. a cigarettázás, alkoholfogyasztás, evés, falánkság, beszéd, olyan emberek akik nem tudják abbahagyni a beszédet,

5. Rabszolgaságba taszítanak.
Pl. elkövettél egy szexuális bűnt. De megbánod, megtérsz, Jézushoz mész, elfogadod a megbocsátást és a megtisztítást, és a megigazítást. Utána mintha nem is vétkeztél volna igaz emberként élsz. De hogyha ezek után még mindig benned van egy erős vágy, hogy elkövesd ugyanazt a bűnt, annak ellenére, hogy gyűlölöd, akkor szolgaságba vagy.
Ennek egy általános példája az önkielégítés. Vannak olyanok akik megteszik de ezért gyűlölik magukat, minden alkalommal megfogadják, hogy soha többé de azért mégis megteszik.
Miért? Mert szolgaságban vannak, és emögött az önkielégítés démona van. Mi a megoldás?
Tagadd meg, vedd Jézus vérét, és szabadulj meg tőle. Ez a démon nagyon makacs, gyakran az embereknek ki kell rázni az ujjaikból ezt a démont Jézus nevében.
Hogyha most a 4-es és 5-ös pontot összeadjuk az kiadja a szenvedélyeket. Tehát a kényszerítést és a szolgaságba döntést együtt összeadod akkor megvan a szenvedély. A szenvedélyek némely formái nagyon ismertek, mások nagyon szokatlanok.

6. Beszennyeznek:
Azt teszik, hogy tisztátalannak érezd magadat különösen akkor amikor imádod Istent. Éppen Isten jelenlétébe kerülsz és akkor egy tisztátalan kép vagy egy tisztátalan szó eszedbe jut. Bármi ami feljön benned akkor amikor Istent imádod és ellenáll ennek majdnem mindig démonikus.
Vagy amikor a bibliát akarod olvasni. Amikor odakerül a sor, hogy a kezedbe vegyed mindig elalszol. Ezt a szunnyadás szelleme okozza. De ha tévét kell nézni akkor nem alszol el. Egy természetfölötti erő örül annak, hogyha tévét nézel de nem örül ha a bibliát akarod olvasni.

7. A démonok megcsalnak, becsapnak:
A szellemi tévelygés minden formája démonikus. Tudjátok mi nyitja meg az ajtót a megcsalás előtt? A büszkeség. Kétlem, hogy van-e valami megcsalattatás ami nem a büszkeség kapuján megy be.

A büszkeség kikerülhetetlenül a megcsalattatáshoz vezet.

8. A démonok meggyengítenek, beteggé vagy fáradttá tesznek:
Ez a fáradtság démona. Sátán embergyilkos, megöli az embereket fizikális módon. Létezik a halálnak egy szelleme amit kiküld emberek megölésére. Ha ezt most mind egy szóval össze akarnám foglalni az a szó anyugtalanság lenne. Démonizált emberek általában némely területen nyugtalanok. Annak a személynek aki valóban tud pihenni és nyugton lenni valószinüleg nincs szüksége szabadulásra.

9. A démonok lakóhelye:
Példabeszédek 25. 28. a következőt mondja. Mint a megromlott és kerítés nélküli város, olyan a férfi akinek nincsen birodalma az ő lelkén. Ez a hasonlat az embernek a belső természetét, személyiségét egy városhoz hasonlítja és ha a személynek nincsen szellemi védelme, a város nyitva áll majdnem minden gonosz szellem előtt ami be akar menni.
Egy városban sok különböző negyed létezik. Van olyan terület amelyen a jómódúak élnek. Vannak nyomornegyedek vannak a bankok, üzleti negyedek stb...Ugyanúgy tebenned és énbennem is van egy város különböző negyedekkel. Jellegzetes lakókkal minden területen.



Elmondok most egy listát ezekről a területekről: / ez a sok éves tapasztalatomon alapszik /

1. Az érzelmek és a viselkedések, viszonyulások:

Most idézőjelbe téve „ bandákról” fogok beszélni. Mert léteznek démoni csoportosulások, bandák, és mindegyik megnyitja az utat a következő számára. Ha eggyel találkozol kezdjél el keresni a többi után. Minden negatív érzelem és viszonyulás mögött egy gonosz szellem van. Harag, félelem, magány, nyomorúság, önsajnálat, büszkeség, irigység, stb...Nagyon hosszú lista létezik. Az a tény ha te megtapasztalod, hogy haragszol nem feltétlenül jelenti, hogy benned van a harag démona. De ha a te haragod azokba a kategóriákba esik mint az említett igék amikről beszéltünk, akkor valószinüleg benned van a harag démona.
Léteznek bizonyos gyökérproblémák amiből a többi fakad. Szerintem az egyik legnagyobb gyökérprobléma az elvetettség. Az elvetettség egy egész sorozat problémához vezet. /Magány, nyomorultság, önsajnálat, depresszió, csüggedés, És ha már olyan messzire jutottál két út közül választhatsz az egyik a halál, / ha az illető passzív/ a másik pedig az öngyilkosság
/ha az illető aktív /.
Szerintem öngyilkosságot csak egy gonosz szellem indíttatására követnek el emberek.
Egy másik jellegzetes probléma a lázadás: ami keserűséghez, gyűlölethez, haraghoz, erőszakhoz vezet. Tudjátok, a tipikus bandavezérhez.


2. Az elme területe:
Bizonyos értelemben az elme a csatatér. Jellegzetesen az elmét támadó szellem akételkedés, a hitetlenség, zavarodottság, határozatlanság, és az őrültség szelleme. Olyan emberek akik okkultizmussal foglalkoztak szinte mindig zavarodottsággal küszködnek.
A depresszió lehet érzelmi vagy értelmi, nem számít, hogy hol van, lényeg az, hogy jelen van.

3. A nyelv területe:
Nagyon sok jellegzetes nyelv-démon létezik. A legfontosabb a hazugságszelleme. A biblia beszél hazug szellemekről. Vannak emberek akik kényszerűségből hazudnak. Észre sem veszik mikor hazudnak. Kényszerűségből hazudó emberek nagyon könnyen megtévesztenek, mert ők sem tudják, hogy hazudnak. Nem buknak le még a hazugságvizsgáló teszten sem. Vannakgyülekezetbe járó démonok /kritika és pletyka. A káromlás démona tisztátalan beszéd , negatív beszéd. Stb....

4. A szex:
Mivel az egyházban nincs róla szó az emberek ezzel a problémával pszichiáterhez szoktak fordulni. És ő azt mondja, hogy magának a bűntudattal van probléma ami a vallásosságból ered. Adja föl a hitét és nem fogja magát bűnösnek érezni. Ha már tíz éve ott ülsz a gyülekezetben és még mindig bűnösnek érzed magad akkor a problémád valóban a te vallásod. Én egy másik vallásra térnék át ha ez nem képes többre mint téged bűntudatban tartani.
A szex nem gonosz hanem jó. Ezt a félreértést tisztáznunk kell. Isten teremtette a férfit és a nőt, mint nemi lényeket. És miután minden teremtményt megvizsgált azt mondta, hogy minden nagyon jó volt, beleértve a szexualitást is. Az egyház egyik nagy problémája az, hogy nem vagyunk őszinték a szexualitással kapcsolatban hanem szégyelljük. Prűdek vagyunk, és ezáltal a viselkedés által a problémáknak adunk teret.
Szerintem minden formája a kényszerítő szexuális tévelygésnek démonikus, kivétel nélkül. /önkielégítés, házasságtörés, paráznaság, homoszexualitás, leszbiánusság, a nemek elváltoztatása, és mindenfajta perverzió amiről nem is akarok beszélni. Én azt mondom, hogy ezek közül mindegyik démonikus. Most ne érezz szégyent, de meg kell oldanod a problémádat.

5. Az élvezetek, a gyönyör, perverz elfordul vágyak és étvágyak:Bevehettük volna a szexualitást is ebbe e pontba de az egy annyira elkülönült terület, hogy inkább elválasztottam..
Hiszem, hogy minden étvágy eredetileg egészséges volt. De a bűn és a démonok befolyása által megromlottak, egészségtelenné, rombolóvá, pusztítóvá váltak.
1.János 2. 16. beszél a test kívánságáról, és a szem kívánságáról. Létezik egy démoni erő ami a szemeket kontrollálja. Néhány férfi nagyon különös módon néz a nőkre, és képtelen ezen változtatni. Ez egy démon ami a szemeiben összpontosul.

A falánkság nagyon rossz példája a megromlott étvágynak. Egy asszony már a gyermekei tányérjáról is elvette a kaját olyan szinten támadta a falánkság démona.
Fontos hogy beszéljünk a szenvedélyekről. A szenvedélyek frusztrációból nőnek ki. Ezek az ágak egy fa törzsén. Ha csupán a szenvedéllyel foglalkozol nem oldottad meg a problémát.

6. Az okkultizmus egész területe:
Csak annyit írok fel, hogy okkult, de ez nagyon sokat magába foglal, és minden egyes része démonikus. Még tiszteletreméltó részei is. Nem tanácsolnám neked, hogy jógagyakorlatokba kezdjél. Én benne voltam a jógában, gyakorló jógi voltam, és elmondhatom, hogy semmi sincs benne amit csak a kisujjammal is érintenék. Nem kell jógáznod ahhoz, hogy fizikailag egészséges legyél. Majd az úr ad neked fizikai egészséget. Higgyétek el az okkultizmus egy sötét mély lyuk, verem, egyike az olyan barlangoknak ahová csak befelé látszanak lábnyomok, és kifelé sohasem.

7. Ide tartozik minden hamis vallás:
Iszlám, mormon vallás, Jehova tanúi, Buddhizmus, hinduizmus, és bizonyos tekintetben a judaizmus is. Nincs olyan hamis vallás ami mögött ne egy démon állna. Sátán szakértő a vallás területén. Ez a fő terület amelyen munkálkodik.

8. Mindenféle eretnekség:
És az eretnekség alatt azt értem ha eltérnek a keresztény hittől.
Nyissuk ki az első timóteus 4. A Szent Lélek pedig nyilván mondja az utolsó időben tehát ezekben az időkben elszakadnak a keresztény hittől. Miért? Mert hitető szellemekre és gonosz szellemek tanításaira figyelnek. Ez manapság nagyon nagy mértékben történik. Aztán folytatja a tévedések néhány példáját felsorolva: akik tiltják a házasságot, sürgetik az eledelektől való tartózkodást, melyeket Isten teremtett hálaadással való élvezésre stb...Hogyha vallásos kérdéssé válik a házasság az evés stb.. abban a pillanatban a démonikus határán vagy.

9. A fizikai testünk területe:
Véleményem szerint bizonyos dolgok általában démonikusak. Sohasem mondanám, hogy kivétel nélkül mindig. A lista első helyére az epilepsziát írom. Sok embert láttam ebből megszabadulni.

Látjátok, egy személy teljesen tiszta lehet szexuális területen de egy hamis vallásban lehet. Vagy egy személynek szabad az elméje gonosz szellemektől de az érzelmei le vannak fojtva. De egy személy mondjuk eretnekségben hisz de tökéletesen egészséges.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése