2011. szeptember 2., péntek

Mi az igazság?


Manapság sokféle nézet kering a názáreti Jézus kilétét illetõen. Ha egy felmérésben véletlenszerûen megkérdeznénk embereket, hogy szerintük ki is volt Jézus, sok eltérõ választ kapnánk. Egyesek azt mondanák, hogy ugyanolyan próféta volt, mint pl. Buddha, Mohammed és Konfuciusz. Mások azt mondanák róla, hogy kiemelkedõ erkölcsi tanító volt, megint mások szerint pedig szeretõ, de gyenge ember volt, akit egy elveszett, de nemes célért öltek meg.

Szerinted ki volt Jézus? A fenti vélemények valamelyikével értesz egyet? Vagy a döntéshez hiányzik még néhány fontos részlet? Manapság minden hasonló vizsgálódástól elvárjuk, hogy elfogulatlan és õszinte legyen és ez így helyes. Jézus esetében is elengedhetetlen, hogy mielõtt mellette vagy ellene döntenénk, áttekintsük a tényeket.
Jézus Krisztus azt állította, hogy õ maga Isten, aki a világmindenség teremtõje, és aki az egyetlen út, ami a Mennyországba vezet. Ezek igen komoly állítások!
Sokak szerint “minden relatív,” ezért az is csak egyéni ízlés kérdése, hogy ki mit tart Jézus kilétérõl, hasonlóan ahhoz, mintha csak azt kellene eldönteni, hogy kinek milyen sapka tetszik! Ez azonban egy teljesen más természetû dolog. Jézus Újszövetségben található állítása vagy igaz, vagy nem. Ha nem igaz, akkor nyugodtan figyelmen kívül hagyhatjuk, de ha igaz, akkor vajon nem lenne jobb kibékülnünk vele és hinnünk benne, ahogy mondja? A válasz nem attól függ, hogy mi mit gondolunk Róla, hanem attól, hogy a názáreti Jézus tényleg az-e, akinek állítja magát. Ez a cikk megpróbál segíteni abban, hogy megértsük, Jézus valóban Isten örök egyszülött Fia (János 8,58). Sok millió keresztyén biztos abban, hogy a te örök sorsod és az én sorsom is attól függ, hogy mit gondolunk Jézus Krisztusról (1 János 5,11-12).
“Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az õ Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban.”
-1 János 5,11-12

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése