2011. november 21., hétfő

Gloria Copeland - Adj dicsőséget Istennek
       Adj dicsőséget Istennek
         Abban dicsőíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt                  
         teremjetek, és legyetek nékem tanítványaim.
– János 15:8
Van egy régi, teljes evangéliumi hagyomány, amely szerint Isten abból vesz dicsőséget, hogy a gyermekei milyen csodálatosan viselik a fájdalmat és gyötrelmet, és a világot ez lenyűgözi. Micsoda hazugság! Ez egyszerűen az ördög eszköze, amellyel kötésben tartja Isten gyermekeit.

A világban élőknek van elég fájdalmuk és gyötrelmük. Nem akarnak még többet. Inkább a kimenekedést keresik ezekből! Nem érdekli őket, mit prédikálsz. Azzal csak a vallásos emberek törődnek. A világ, a bűnösök okosabbak annál. Csak az eredmény érdekli őket: meggyógyulhatnak-e vagy sem.


Akkor jönnek a gyülekezetedbe, amikor hallják, hogy ott az emberek meggyógyulnak, megszabadulnak a szenvedéstől. Ezt keresik ők is, és ezt akarja Isten is adni nekik.

A Biblia azt mondja, hogy Isten dicsőséget vesz abból, amikor látják a bénát járni, és a vakot látni (Máté 15:31). „Abban dicsőíttetik meg az én Atyám, hogy sok gyümölcsöt teremjetek” (János 15:8). Milyen gyümölcsről van szó? Arról, hogy az emberek élete helyrejön, és meggyógyulnak Isten ereje által.


Egyszer eljött valaki az egyik gyógyító alkalmunkra, aki a rák olyan stádiumában volt, hogy alig volt már életerő benne. Nem ismerte az Urat, de csodára várt. Az alkalom alatt az Úr azt mondta Kennek, hogy valaki éppen rákból gyógyul meg – mégpedig nyirokmirigy-, gége- és tüdőrákból. Amikor az ember előre jött, és elfogadta a gyógyulását, azt mondta: „Amikor ma reggel elhagytam a kórházat, rákos voltam, de most már meggyógyultam.” Aznap délután visszament a kórházba, az orvosok megvizsgálták, és kiengedték. Ezután az ember elfogadta Jézust Urának, és még aznap helyrejött a kapcsolata a feleségével, akitől előtte különélt. Újjászületett, meggyógyult, és helyreállt a házassága egyetlen nap alatt!


Ezt nevezem gyümölcsnek! Ez hoz Istennek dicsőséget. Amikor gyógyulást és szabadítást szolgálunk, mint Jézus, az dicsőségére van Istennek. Hagyjunk fel a vallásos hagyománnyal, és tegyük azt, amit az Ige mond. Nyűgözzük le a világot Jézussal, és adjunk dicsőséget Istennek ma!


Igei olvasmány:  János 15:1-16

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése