2011. augusztus 14., vasárnap

A Biblia megértése


HOGYAN VÁLIK ÉRTHETŐVÉ A BIBLIA? 


Ha Isten királyságához szeretnél tartozni, először újjá kell születned. Ezt egyszerűen úgy teheted meg, hogy Jézust életed Urává teszed. Olvashatod a Bibliát egész nap, nem hoz megértést, ha nem teszed meg az első lépést. A nagy királyság titkai rejtve maradnak előtted. Miért? Mert ahogy Jézus mondotta: „Ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.” (Ján. 3,3) Aki nem születik újjá, egyszerűen nem tudja megérteni, hogyan gondolkodik Isten. Az Ő királyságának módszerei rejtve maradnak előtte, mert még a sötétségben él.

Amikor újjászületsz, akkor átkerülsz Isten királyságába. Azonnal képessé válsz megérteni és járni Isten útjait. Ettől kezdve már csak rajtad múlik, mit teszel. Minél többet keresed Istent, és az Ő igaz útjait, annál inkább élvezed az Ő erejét és hatalmát. Minél inkább megújítod az Ige által a gondolkodásodat, és alázattal megváltoztatod az életed az Ige szerint, annál többet látsz meg a mennyek királyságának megnyilvánulásaiból az életedben és a környezetedben élők életében.
Isten királyságában az a csodálatos, hogy nem kell hozzá gazdagnak, okosnak, vagy tehetségesnek lenni. Bárki élhet vele. Csak annyit kell tenned, hogy megtaláld, mit mond Isten, és az alapján cselekedni. Amikor ezt megteszed, az áldások – a menny áttörései – elkezdenek valóságba jönni az életedben.
Ezért, bátorítalak, még ma kezdj el többet befektetni magadból, az idődből, gondolataidból, energiádból Isten királyságának keresésébe. Határozd el a szívedben, hogy életed néhány területét megváltoztatod. Még mélyebbre leásol az Igében, és megtalálod, mit mond Isten ezekről a területekről. Azután elkezdhetsz cselekedni, ahogy Ő tenné az Ige alapján.
Növeld az ismereted Isten királyságáról. Légy egyre inkább „Isten királyság”-tudatú. Aztán légy kész elfogadni a menny áldásait – Isten királyságának bőkezű, nagyvonalú, pazarlóan bőséges és túláradóan dúslakodó kegyét –, hogy áttörjön az életedbe!
Azt javasoljuk, hogy a Biblia olvasásakor az Újszövetséget helyezd előtérbe, és az Apostoli levelek tanulmányozására helyezd a nagyobb hangsúlyt, mert az közvetlenül a mai, gyülekezeti korban élőkhöz szól.
Forrás: www.bekevar.fw.hu - Gloria Copeland: A mennyek királysága törjön be az életedbe

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése