2011. augusztus 14., vasárnap

A. W. Tozer: Hol vannak az igazi próféták?


A mai időkben a prófétikus megkülönböztetés adománya a legnagyobb "hiánycikk".
A próféta az egy olyan személy, aki ismeri a kort amiben él, és tudja mit akar közölni az Úr az emberekkel az adott időszakban. Hogy Isten mit akar közölni az egyházzal, attól függ, hogy az egyház milyen morális és szellemi állapotban leledzik. Vallásos vezetők akik az igét magyarázzák annélkül hogy tisztába lennének a jelenlegi körülményekkel, nem jobbak az írás és törvénytudóknál Jézus idejében, akik a törvényt pontosan magyarázzák, de fogalmuk sem volt róla, hogy mi játszódik le körülöttük, szellemi téren.
Állandóan ugyanazt az étket szolgálták fel, anélkül, hogy tudtak volna róla, hogy létezik egy "korhoz viszonyuló" étek is. Az igaz próféták soha nem estek bele ebbe a tévedésbe és erejüket sem vesztegették el e módon. Kivétel nélkül adtak választ az akkori korok körülményeire.
Prófétikus prédikátorokra van tehát szükség, nem prédikátorokra, akik prófétálgatnak, hanem akiknek a prófétálás adománya a birtokukban van. ....... Ha a kereszténység megújuláson akar keresztülmenni, akkor ennek egészen más eszközökkel kell megtörténnie, mint amit idáig megszoktunk.
Ha az egyház fel akar épülni azokból a sebekből amiket XX.ik század elején kapott, akkor egy egészen más típusú prédikátornak kell előállnia, mint amit idáig megszoktunk.
Ez egy zsinagóga fedhetetlen életű vezetője bizonyára nem lesz.
Sem egy pap, aki ellátja a dolgát, felveszi érte a fizetését és további kérdéseket nem tesz fel.
Sem egy lelkésztípus, aki ismeri a módját, hogy jól megválasztott szavakkal mindenki számára elfogadhatóvá tegye az evangéliumot. Ezeket a típusokat az emberiség már mind kipróbálta és hathatatlanoknak bizonyultak. Egy egészen más formátumú vezetőnek kell előállnia közülünk.
A régivágású prófétákra kell hasonlítania. Egy olyan ember, aki Isten szavát hallotta a trónról.
És ha jön - és én imádkozok hogy ne egy, hanem sok legyen - PONTOSAN AZ ELLENKEZŐJE LESZ annak, ami az elkényeztetett, önelégült kultúrembernek az ízlésébe esik.
Isten nevében fog ellentmondani, kipellengérezni és protestálni és evvel a keresztények nagy részének a gyűlöletét fogja magára vonni. Egy ilyen ember valószínüleg sovány alkat, rövid a beszédeiben és feszült kapcsolata van a világgal. Fellépésében semmi esetre sem fog hasonlítani a kultúrális ember prototípusára.
Jézust fogja szeretni mindenek felett és kész lesz érte bármikor a halálba menni.
Az embereket is szeretni fogja és kész lesz a megmentésükért az életét is kockára tenni.
Senkitől nem fog félni akinek lehellet van a szájában..
Utoljára, szeretném mégegyszer hangsúlyozni, hogy az egyháznak ismét szüksége van a Szent Szellem adományaira, s főleg a próféciára.
(A. W. Tozer, Wikipedia)

Hogyan tudod megkülönböztetni
az igazi prófétákat a hamisaktól?
Nos ez egy igen nehéz feladatnak látszik, de nem az.
Bibliai standartok után kell nézni.
A bibliában a hamisak mindig sokan voltak.
Ők voltak azok, akik erőszakosan hangoztatták a prófétaságukat és arcul csapdosták az igazit.
Az igazi prófécia az kivezeti az egyházat szorult helyzetéből.
Épít és ritkán int vagy fedd.
Tisztában van azzal, hogy Isten gyermekei Isten Szelleme által vannak vezetve, tehát nem erőszakolja saját látását a másikra.
A hamis próféták bele vannak keveredve egy hatalomharcba.
Százszámra ontják a "próféciákat" de az egyik sem teljesedik be.
A betervezett egyháztörvények módosítása után (2011 nyara)  ki fog törni a harc a lelkekért.
Általában hamis apostolokkal szövetkeznek és elkezdik rabolni a gyülekezeteket.
Olyan összejövetelről is hallottunk, ahol ráijesztettek az emberekre, hogy adják be az összes javaikat. Mert ha nem, Ananiás sorsára jutnak (ApCsel5).
Nos, ezek azok az emberek, akiket a biblia báránybőrbe öltöztetett farkasoknak hív.
Azért jöttek, hogy öljenek, lopjanak és raboljanak.
Ennek ellenére vannak/lesznek igazi próféták és apostolok magyarországon.
És egyből látni fogja rajtuk mindenki, hogy ezek Isten küldöttei
.


... Így szól az Úr Isten: Jaj azoknak, a kik kötéseket varrogatnak minden kézcsuklóra, és takarókat készítenek akármilyen termetűek fejére, hogy lelkeket vadászszanak! Némely lelkeket elvadásztok népemtől, másokat elevenen megtartotok a magatok hasznára.
19. És megszentségtelenítetek engem népem előtt néhány marok árpáért és falat kenyérért, hogy lelkeket öljetek, melyeknek nem kellene meghalniok, és hogy lelkeket elevenen megtartsatok, melyeknek nem kellene élniök, hazudozván népemnek, a mely hazugságra hallgat.
20. Ezokáért így szól az Úr Isten: Ímé én kötéseitek ellen leszek, a melyekkel ti a lelkeket vadászszátok, mint madarakat; és leszaggatom azokat karjaitokról, s a lelkeket, melyeket ti vadásztok, szabadon bocsátom, mint madarakat.
21. És elszaggatom takaróitokat, és megszabadítom népemet kezetekből, és nem lesznek többé zsákmány a ti kezetekben, s megtudjátok, hogy én vagyok az Úr.
22. Mivelhogy megszomorítjátok az igaznak szívét hazugsággal, holott én őt bántani nem akartam, s megerősítitek a hitetlen kezeit, hogy meg ne térjen gonosz útjáról, hogy őt életben megtartsam.
23. Ezokáért hívságot nem láttok és jövendőt nem jövendölgettek többé, s megszabadítom népemet a ti kezetekből, és megtudjátok, hogy én vagyok az Úr. 
Ezékiel próféta könyve 13. rész

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése