2011. augusztus 14., vasárnap

Hogyan tanulmányozzam a Bibliát?


A Biblia = Isten szerelmes levele, amely az Ő jó üzenetét tartalmazza az ember számára! 
Gyakran kérdezik tőlem az emberek: hogyan tanulmányozzák a Bibliát? Bár sok javaslatom van, mégis egyet mondok mindenütt: keresztény hívőként kövesd azt a módszert, hogy végigmész az Újszövetségen; olvasd, illetve tanulmányozd főképpen az apostoli leveleket.
Arra buzdítalak, hogy a legtöbb időt az apostoli levelekkel töltsd, mert ezek neked, a hívőnek (a mai Egyháznak) íródtak. Tanulmányozd az Ószövetséget is, de ne azzal töltsd a legtöbb időt. A legtöbb időt az Újszövetséggel töltsd. Miért? Mert mi nem az ó szövetség alatt élünk; mi az új szövetség alatt élünk.

Az apostoli levelekben, amelyek a Gyülekezetnek (Egyháznak) íródtak, keress meg és húzz alá minden olyan kifejezést, mint a KrisztusbanKrisztus általAkibenŐbenne és ehhez hasonlókat. Ezeket írd le. Gondolkodj el rajtuk. Kezd el kimondani őket.
Ami Isten illeti, minden, amid van, vagy mindaz, ami vagy Krisztusban – az Ige szerint – az valóban  a tiéd, valóban az vagy. Isten mindezeket már megtette Krisztusban. De a te hited és a megvallásod az, ami valósággá teszi a számodra.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése