2011. április 15., péntek

Max Lucado - 3:16 A remény számai


Max Lucado (Harc az óriásokkal, Az élet nem rólam szól, Panchinello-sorozat) jelenleg hazánkban is az egyik legismertebb és legnépszerűbb keresztyén szerző. Könyvei hazánkban is méltó elismerésben részesültek, egy új fejezetet nyitottak a keresztyén irodalomban. Olyan csodálatos és olvasmányos stílusban ír, hogy könyvei már egy magasabb irodalmi szintre emelkednek. (Jóval magasabbra mint egy átlagos keresztyén könyv!) "Amikor egy könyvnek nem csak üzenete van, hanem stílusa is!" - nyilatkozták róla elismerően sok Olvasó.

Új könyvében - 3:16, A remény számai - a gyakran idézett és jól ismert részt (János 3:16) tárgyalja a Bibliából. Ez az ige rész jelenti a reményt a keresztyének számára. Meghatározza a kulcsfontosságú teológiai eszméket, hogy miért nevezik ezt a részt a keresztények reménynek. 


- Mit is jelent az pontosan, hogy: "Mert úgy szerette Isten a világot,"? - Mit kell tennünk, hogy örökéletünk lehessen? Lucado ebben a könyvében rendkívül éleslátóan bontja ki a teológiai összefüggéseket. A szerző, az elmúlt évek legsikeresebb könyve volt a 3:16. A legtöbb külföldi - aki idén megfordult nálunk a boltban- mind ezt a könyvet kereste, hogy megjelent-e már magyar nyelven! 
Ha 9/11 a terror és a szenvedés számait jelentik, akkor a 3:16 a remény számai!

2 megjegyzés:

  1. Minden keresztyén és nem keresztyénnek kötelező olvasmány.

    VálaszTörlés
  2. Olyan rövid, hogy akár egy szalvétára is felírható, és egy perc alatt megtanulható, mégis olyan erős, hogy kiállta kétezer év viharait és kérdéseit. Ha egyáltalán nem ismered még a Bibliát, akkor ezzel érdemes kezdened. Ha már mindent ismersz a Szentírásból, akkor érdemes visszatérned hozzá. Mindnyájunknak szükségünk van erre az emlékeztetőre! Az emberiség problémájának „szíve” éppen az emberi szív problémája. S a János 3,16 az a kezelés, amit Isten „felír” nekünk.

    VálaszTörlés