2012. január 7., szombat

Belülrõl kifelé


Hanem alávetem a testemet és szolgává teszem; hogy míg másoknak prédikálok, magam valami módon méltatlanná ne legyek.

— 1KORINTHUS 9,27.

Keresztényként meg kell tanulnod — megengedni az új, belsõ emberednek, hogy uralkodjon a külsõ emberen. A külsõ ember nem lett újjá. A test nem született újjá. A test továbbra is azt akarja majd tenni, amit mindig is — azt, ami nem helyes.

Pál testével is így volt ez! Ennek a hatalmas apostolnak nem kellett volna a testét alávetettségben tartania, ha a teste nem akarta volna azt tenni, ami nem helyes. Ne lepõdj meg hát azon, hogy a te tested is rosszat akar tenni.

E világban harcunk van a hústestünkkel. Az ördög a hústesten keresztül munkálkodik. Mivel próbatételeket és kísértéseket kell kiállnunk a hústestben, az ördög azt mond-ja a kereszténynek: „Ha üdvösséged lenne, nem akarnál ilyesmit tenni!” A sátán azt akarja bemesélni neked, hogy te akarsz rosszat tenni, pedig az igazság az, hogy te, a belsõ ember — az új ember — nem akarod a rosszat cselekedni.

El akarod hagyni valamely rossz szokásodat? Szeretnél legyõzni egy régi kísértést? Tedd azt, amit Pál. Õ azt mondta: „Én nem engedem, hogy a testem uralkodjon felettem.” Ki az az én? Az én a belsõ ember. Pál nem a testét, hanem saját magát, a belsõ embert nevezte én-nek. Pál azt mondta: „Én alávetettségben tartom a testemet, és szolgává teszem…” Kinek a szolgájává teszem? A belsõ embernek!


Megvallás: Én alávetettségben tartom a testemet. Nem engedem, hogy a testem uralkodjon felettem. Alávetettség-ben tartom, a belsõ ember szolgájává teszem a testemet.

Január 7.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése