2011. április 20., szerda

Mennyire vagy eltökélt?

Márk 5:25-34
Amikor meghallotta, amit Jézusról beszéltek, eljött, és a sokaságban hátulról megérintette a ruháját. (Márk 5:27)
A hit egyik eleme az eltökéltség, melyet úgy határozhatunk meg, mint “erő a döntéshozatalra, célok kitűzésére és annak megfelelő cselekvés az ellenállás vagy nehézségek ellenére is.” Ez a nő eltökélt volt.
Éveket és valamennyi pénzét orvosokra költötte, mégsem segített semmi. Rosszabbul volt, mint kezdetben. A legtöbb ember egyszerűen feladta volna, de ő egy eltökélt hölgy volt. Hallott Jézusról és tudta, hogy gyógyulást nyerhetne rajta keresztül, de amikor végre megtalálta, újabb akadályba ütközött: hatalmas tömeg vette körül.
Jézust minden oldalról nagy tömeg fogta körbe, amely folyamatosan szorította őt. Az asszony egy törékeny, beteges ember volt ekkoriban. Hogy lett volna képes átverekedni magát a tömegen? Mindennek a tetejében az asszony vérfolyása tisztátalanná tette őt. Távol kellett volna maradnia a nyilvánosságtól, mivel beszennyezhette a többi embert. Ha valaki felismerte volna és felfedi a kilétét, akkor a zsidó törvények megengedték volna, hogy halálra kövezzék. De őt semmi sem tarthatta vissza.
Hason csúszva, négykézláb verekedte át magát az emberek sokaságán és megérintette Jézus ruhájának a szegélyét. Csak hason csúszva tudta ezt megtenni. A rendkívül sűrű tömegben nem tudott volna összegörnyedve haladni, majd megragadni a ruha szegélyét. A kezein és térdein kellett haladnia. Ez az asszony bármit megtett volna a gyógyulásáért.
A legtöbb ember nem tenné meg azt, amit ez a hölgy tett. Nem vállalnák fel mindazt problémát. Nem kockáztatnák az életüket, hogy egy olyan sokadalomban vegyüljenek el, amely megkövezheti őket. Nem ereszkednének a kezükre és térdükre, hogy áthaladjanak a tömegen. És valószínűleg a gyógyulásukat sem kapnák meg. A legtöbb emberből hiányzik az asszony eltökéltsége.
Mi áll ma közötted és az között, amit szeretnél az Úrtól megkapni? Ne az eltökéltség hiánya legyen ez.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése